ONDERSCHEIDINGEN

Onze Carnavalsvereniging  kent 4 verschillende Officiële onderscheidingen die uitgereikt worden:

Pintenlintje: 

 

In 2010 werd het Pintenlintje van CV de Pintenwippers ingesteld en voor de Order der Pintenwippers geplaatst.  Het Pintenlintje werd in 2011 voor het eerst toegekend. Het Pintenlintje wordt toegekend aan personen die de carnaval een warm hart toe dragen en hun steentje bijdragen aan het slagen van een mooie carnaval. Het is een erkenning en aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg.

De Orde van CV de Pintenwippers:

 

Als officiële onderscheiding van De Pintenwippers werd in 1977 de Grootorde ingevoerd. Sedert 1984 is hier de Orde aan toegevoegd en werd de Grootorde alleen nog uitgereikt aan personen die eerder met de Orde van De Pintenwippers  werden onderscheiden.

De Brouwersorde van CV de Pintenwippers:

 

In 2010 werd de Brouwersorde van CV de Pintenwippers ingesteld en tussen de Orde en de Grootorde geplaatst. De Brouwersorde werd voor het eerst toegekend in 2011.

De Grootorde van CV de Pintenwippers

 

Dit was de eerste en enige officiële onderscheiding van CV De Pintenwippers en werd in 1977 ingevoerd. De Grootorde wordt alleen uitgereikt aan personen die een grote en langdurige bijdrage hebben geleverd aan het Carnaval in Brouwersgat. Sedert 1984 en later in 2010 zijn er 3 onderscheidingen aan toegevoegd die eerder uitgereikt zijn om de Grootorde te kunnen ontvangen.

 

De Grootorde van CV de Pintenwippers

 
 

De Ereraadsheren van CV de Pintenwippers

 

De Ereleden

Ger Raaijmakers

22-02-2014

Geen foto beschikbaar

Piet Schellens

1/13

© 2019 design by Schoenmakers druk & print

  • w-facebook

CONTACT

CV de Pintenwippers van Brouwersgat

Postbus 589
5550 AN  Valkenswaard

​info@cvdepintenwippers.nl

BROUWERSGAT:

 

De naam voor de plaats Dommelen in de gemeente Valkenswaard tijdens Carnaval.