top of page
24-10-2021
241381632_4400124126697221_4986333616580950599_n.jpg
Spaar je club gezond!

Wie helpt onze vereniging (digitaal) sponsorpunten sparen bij
Plus van de Huijgevoort Dommelen?

Daar worden wij mee gesponsord voor onze jeugd. Vanaf zondag 5 september
t/m zaterdag 13 november kun je sponsorpunten sparen.

 

Voor uitleg zie de flyer, deze is te verkrijgen bij onze jeugdleden
of Plus van de Huijgevoort Dommelen.

 

Alvast bedankt!


 

16-03-2021

Unieke samenwerkingsactie met RKVV Dommelen

In het kader van samenwerking tussen Dommelse verenigingen in deze bijzondere tijden, maar ook voor de toekomst, brengen we deze unieke actie samen met RKVV Dommelen.

Koop de mooie hoodies met de sky-line van Dommelen, een mooi en uniek aanbod in 3 verschillende kleuren. De opbrengsten zijn voor de beide verenigingen.


Klik op de poster voor een vergroting en op onderstaande link om direct naar de bestellijst te gaan op de website van RKVV Dommelen!

 

https://www.rkvvdommelen.nl/hoodie/

 

Vergeet niet bij "team"  CV de PINTENWIPPERS in te vullen, zodat we weten dat je hiermee onze vereniging steunt!

Deel deze actie zoveel mogelijk, een unieke hoodie voor iedereen die Dommelen minded is !

Samen staan we sterk!!

Flyer Hoodie[5590].jpg
15-03-2021
download_1.png_sint_maarten.png

In deze bijzondere, maar ook lastige tijden hebben verenigingen het allemaal moeilijk.

 

Dit kan op financieel gebied zijn, maar ook dat activiteiten niet doorgaan of anders georganiseerd moeten worden. Denk hierbij aan een jaarlijks terugkerende activiteit, waarbij de verenigingskas een beetje gespekt kan worden. Als je dan hiervoor ook nog eens langs de deur gaat en het persoonlijk contact met mensen belangrijk is, dan heb je een uitdaging!

Hoe bereik je dan zoveel mogelijk mensen?

Door als verenigingen van Dommelen samen te werken!

Graag breng wij jullie dan ook deze bijzondere actie van scouting Sint Maarten onder jullie aandacht en bevelen we deze van harte aan om te ondersteunen!

Samen staan we sterk!!

DE ONLINE SINT MAARTEN PAASEI-ACTIE 2021

Vanuit uw luie stoel kunt u op een eenvoudige manier tot woensdag 24 maart uw paaseieren bestellen. En net als in andere jaren is er ook nu ruimte voor een fooi of donatie ;-) De eieren worden in Valkenswaard GRATIS en op een coronaveilige manier door onze scouts bij u thuisbezorgd! Makkelijker kunnen we het niet maken.

Denk ook aan een ander

Wij hopen dat u in grote aantallen onze webshop www.paaseiactie.nl bezoekt en eieren koopt. Wij zijn ons bewust dat niet iedereen toegang heeft tot de digitale wereld. Of dit lastig vindt. Heeft u buren, familie of vrienden die ons jaarlijks steunen, maar voor wie het moeilijk is om digitaal paaseitjes te bestellen? Dan vragen wij uw hulp om deze groep Valkenswaardse medebewoners te helpen bij het bestellen. Voor u een kleine moeite, voor onze medebewoners en onze scoutinggroep een groot gebaar.

paasei actie.png
22-02-2021
Brouwersgatse quiz!.jpg

Schrijf je in voor De Brouwersgatse Quiz op zaterdag 13 maart!

Naar aanleiding van de verlenging van de avondklok hebben we ervoor gekozen om vanaf 16.00 uur te beginnen met onze livestream.

Op deze manier hopen we dat iedereen alsnog in de gelegenheid is om met een vriend, buurvrouw, zus of vader af te spreken zodat jullie samen kunnen deelnemen.

Van 16.00 uur tot 17.00 zitten we klaar om eventuele vragen te beantwoorden of te helpen met het streamen van de live-uitzending.

Om 17.00 uur zal de quiz dan van start gaan!

Verdere uitleg volgt na inschrijving.

Deelname is gratis, en elke inschrijving ontvangt van ons een lekkere Dommelsch BL&ND!

Wil jij jouw Pintenwipper-kennis testen? Haal oude Foeperpotten voor de dag, want we gaan terug van Pau tot nou!

Stuur vóór 11 maart een mailtje met daarin je naam, adres en telefoonnummer naar brouwersgatsequiz@outlook.com en doe ook mee!

THE MASKED MASCOTTE ONTMASKERD....
We hebben nu 5 hints gehad en ondertussen weten we dat boerin melkbus is getrouwd met onze Masked Mascotte. Er zijn zelfs al nieuwe zondagsspruiten geboren. Wat een ontwikkeling allemaal in het mooie Brouwersgat. Daarom gaan we nu bekend maken wie de Masked Mascotte is.
Trommel, trommel trommel ………………….
De Masked Mascotte is …………………. CAREL VAN BOMMEL

Nu dat bekend is, hebben we nog wat hints uit te leggen.
Hint 1: Ik begeef mij graag onder voorname Brouwersgatse persoonlijkheden.
PRINS is het enige goede antwoord. Afgelopen carnaval is natuurlijk Carel zijn eigen zoon Prins geweest onder de naam Prins Heerlijk.

Hint 2: Dit is mijn favoriete vrijetijdsbesteding.
Iedereen die Carel goed kent weet dat hij graag met de camper erop uittrekt om te gaan kamperen. KAMPEREN is dus het juiste antwoord, of dit gepaard gaat met bloot laten we maar even in het midden.

Extra hint: Ik ben gek op dit lekkers.
Dit moet natuurlijk TOMPOES zijn. Niet zo zeer omdat hij dit heel lekker vindt, maar wel omdat Tompoes al jarenlang de trouwe vriend van Ollie B Bommel is. Zoals iedereen wel weet is Bommel de achternaam van Carel. Voor de slimmeriken onder ons wisten nu wie de mascotte was.

Hint 3: Ik ben een dierenvriend.
Het antwoord moet zijn KAMEEL. Carel heeft een jaar of 10 geleden tijdens Koninginnedag op een kameel door Brouwersgat gereden.

Hint 4: Ik ben sportief aangelegd.
Of je heel sportief moet zijn bij de sport die Carel beoefend dat weten we niet, maar het goede antwoord is SCHIETEN. Carel is regelmatig te vinden bij Handboog vereniging Semper Unitas.

Tot slot hebben we nog een winnaar bekend te maken.
Wie heeft de meeste hints goed geraden en wist uiteindelijk de Masked Mascotte te raden.
En de winnaar is .... MARIAN VAN HERK
Gefeliciteerd met de overwinning en geniet van de prijs!

23-01-2021
ontmaskerde mascotte.jpg
winnaar mascotte wedstrijd.jpg
17-01-2021
Poster_HierVierenWeCarnaval.jpg

Carnaval vier je niet alleen, maar samen!

Nu het carnaval dit seizoen anders dan anders zal zijn, dat we niet met ons allen naar de kroeg en hossend in polonaise door ons Brouwersgat kunnen gaan, vieren we het gewoon thuis! 

Van oost tot west, het coronavirus heeft veel verpest, maar niet het carnaval, da krijgen ze er niet onder! Om het thuis te kunnen vieren met elkaar hebben we leuke pakketten samengesteld om thuis een beetje in de carnavalsstemming te komen. 

Ik het pakket zit onder andere deze mooie raamposter om te laten zien dat jij carnaval viert. Op de achterkant is een grote in te kleuren poster afgedrukt voor de kleine carnavalsvierders van Brouwersgat! 

Klik hier om het direct één van de pakketten te bestellen!

 

Ze zullen ca. 1 week voor de carnaval bezorgd worden binnen de gemeente Valkenswaard. (Buiten Valkenswaard wordt opgestuurd)

Een betaallink ontvang je via de mail begin februari!

Schildje ook los te koop!!

Vanwege de corona kon helaas dit jaar niet het befaamde schildje (een waar collectors item) worden aangeboden. Deze is los te koop via het bestelformulier van de pakketten, helemaal onder aan het formulier.

Bestel direct het schildje je verzameling om je verzameling compleet te maken. 

Klik hier om het direct te bestellen!

 

Ze zullen net als de pakketten ca. 1 week voor de carnaval bezorgd worden binnen de gemeente Valkenswaard. Een betaallink ontvang je via de mail begin februari!

schildjes.jpg
glozzie rondbrengen jeugd.jpg
17-01-2021

Brouwersgatse Glozzie weer huis aan huis verspreid!

 

Onze toch wel speciale editie van de Brouwersgatse Glozzie is vandaag weer in de brievenbussen van Brouwersgat gevallen.

We hopen zo toch een beetje Carnaval in de Brouwersgatse huizen te hebben gebracht.

 

Ook de jeugd heeft meegeholpen en aan het en aan alle andere die meegeholpen hebben om de GLozzie weer te verspreiden, heel veel dank!
 

16-01-2021

Wie is de Masked Mascotte?           HINT 4

LAATSTE RONDE!  BINNENKORT DE PRIJSUITREIKING!!!!!

 

Wie zijn dat daar? Zou het ..... Jaaa, het zijn de Masked Mascotte en Boerin Melkbus. Het is meteen liefde op het eerste gezicht!

Ze besluiten meteen maar de daad bij het woord te voegen en naar de kerk te gaan. Zou Ger Raaijmakers toevallig in de kerk zijn?

Het gevolg van hun liefde is meteen duidelijk. De nieuwe Zondagsspruiten zijn al geboren!

 

Deze week de 4e en laatste hint. Klik hier!

Hoe meer hints je goed raad en hoe vaker je de juiste naam geeft, des te meer punten kun je verzamelen.

Voor speluitleg en regels klik hier.

We zijn benieuwd naar jullie antwoorden!

hint 4 masked mascotte.jpg
coming soon.jpg

COMING SOON

 

Stay tuned!!

 

Nieuwsgierig geworden? Klik hier!

nog nieuwsgieriger geworden, klik dan snel hier!

Wil je weten hoe het afloopt? Snel, klik hier!

Voor het totale filmpje, met dank aan

Centrum Radio & TV valkenswaard  Klik hier!

15-01-2021

Bruisend Brouwersgat, ook dit jaar! (uit het Valkenswaards weekblad)

   

Dommelen - C.V. de Pintenwippers probeert op een ludieke manier carnaval onder de aandacht te brengen van de Dommelsche gemeenschap. “En iedereen ver daar buiten. Zondag 17 januari zal onze mooie Brouwersgatse Glozzie huis-aan-huis in heel Dommelen verspreid worden. De eerste Glozzie zal op gepaste wijze volgens traditie aan onze Opperpintenwipper worden gepresenteerd. We hebben er wederom een mooie editie van weten te maken.” Verder is er een leuk initiatief ontstaan, waarbij je kan laten zien dat je trots bent om in Brouwersgat te wonen. De Pintenwippers hebben namelijk pakketten samengesteld, om thuis in stijl carnaval te kunnen vieren. “Met voor ieder wat wils, tegelijkertijd steun je hier onze vereniging een klein beetje mee. Op deze manier hopen wij dat je thuis toch in de carnavalsstemming zal komen. Wat nog veel leuker is, wij hebben hier een wedstrijd aan verbonden. Degene die met het bestelde pakket en vlag het mooiste zijn of haar huis versiert, kan een prijs winnen.

13-01-2021
glozzie uitreiking.jpg
Linda Verberne en Danielle Driesen overhandigen namens C.V. de pintenwippers symbolisch het eerste exemplaar van de Brouwersgatse Glozzie aan de Pintenwipper!                          (Foto Stephan van Beek)
09-01-2021
hint 3 masked mascotte.jpg

Wie is de Masked Mascotte?           HINT 3

De spanning loopt op, weet jij al wie onze masked mascotte is?

Raad wie er schuil gaat achter het masker. Klik hier voor een close-up van onze Masked Mascotte :-)

Deze week de 3de hint. 

Hoe meer hints je goed raad en hoe vaker je de juiste naam geeft, des te meer punten kun je verzamelen.

Voor speluitleg en regels klik hier.

We zijn benieuwd naar jullie antwoorden!

Vier carnaval mee en maak tegelijk kansen op een prijs!

Het is een understatement dat carnaval dit seizoen anders is dan anders! De kans dat we met ons allen al hossend door de kroegen trekken en over straat is zéér klein.

Toch kunnen we carnaval natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dit vieren we gewoon thuis! Daarvoor moet het huis aangekleed worden en met wat atributen komen we hiervoor wel in de stemming. 
De pintenwippers hebben hiervoor wat pakketten samengesteld. Voor ieder wat wils en tegelijkertijd steun je onze vereniging hier een klein beetje om de uitgave van onze Brouwersgatse Glozzie toch mogelijk te maken. En........ je kunt een prijs winnen ook nog!

Klik op de afbeelding voor de pakketten en scan de QR-code

 

OF        Klik hier voor het plaatsen van een bestelling! 

Namens de CV de Pintenwippers alvast enorm bedankt!

08-01-2021
Glozzie carnavalspakketten.jpg
02-01-2021

Wie is de Masked Mascotte?           HINT 2

Weet jij al wie er schuil gaat achter het masker? Klik hier voor een extra hint!!

Deze week de 2e hint. Komende weken zullen er meer hints op social media gedeeld worden.

Hoe meer hints je goed raad en hoe vaker je de juiste naam geeft, des te meer punten kun je verzamelen.

Voor speluitleg en regels klik hier.

We zijn benieuwd naar jullie antwoorden!

hint 2 masked mascotte.jpg

Een nieuw jaar is begonnen!

01-01-2021

Namens het bestuur 

wensen wij al onze leden, iedereen die carnaval een warm hart toedraagt, deze pagina bezoekt en alle anderen... een gezond, krachtig en carnavalesk nieuw jaar toe, al zal het dit jaar anders dan anders zijn!!

Wat er ook gebeurt, we zullen toch carnaval vieren met elkaar, al zal dit hoogst waarschijnlijk wel thuis zijn!

gelukkig 2021.jpg

Wie is de Masked Mascotte?           HINT 1

Let the game begin, doe mee en win! Voor jong en oud!

Raad wie er schuil gaat achter het masker. Klik hier voor een close-up van onze Masked Mascotte :-)

Deze week de 1ste hint. Komende weken zullen er meer hints op social media gedeeld worden.

Hoe meer hints je goed raad en hoe vaker je de juiste naam geeft, des te meer punten kun je verzamelen.

Voor speluitleg en regels klik hier.

We zijn benieuwd naar jullie reacties!
 

hint 1 masked mascotte alg.jpg
13-12-2020
masked mascotte 3.jpg
06-12-2020

Oogst corona style!

Helaas kan door de beperkende maatregelen vanuit overheidswegen i.v.m. het coronavirus, dit seizoen onze OOGST niet doorgaan.

Toch willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan.

Deze oogst zijn we op zoek naar wie de Masked Mascotte is?

Help jij mee zoeken en uit te vinden wie achter de Masked Mascotte zit?

Volg je aanwijzingen en klik of de afbeelding voor een vergroting.

Succes!

Wijziging structuur organisatie CV de Pintenwippers.

 

Waarom een verandering?

 1. Doel:

  • Carnavalssfeer binnen onze vereniging verbeteren.

  • Meer vrijwilligers voor onze werkgroepen.

 2. Hoe:

  • Meer betrokkenheid vanuit de raad in de diverse werkgroepen
   (CC, Sponsor, P+R, Optocht, …).

  • Er zal dus in iedere werkgroep iemand vanuit de raad deelnemen.

  • De raadsvertegenwoordiger in een werkgroep heeft ook als taak
   om de gehele werkgroep bij het actieve carnaval te betrekken.

 3. Beoogde uitkomst:

  • Het moet leuk zijn om in een werkgroep mee te doen, niet alleen
   om wat de werkgroep zelf doet maar ook vanwege de carnavalssfeer.

  • Hiermee hopen wij dat er meer vrijwilligers willen meedoen in
   onze werkgroepen.

  • Meer uitstraling en carnavalssfeer naar buiten op een carnavaleske manier als vereniging, werkgroep/raad/bestuur/hofkapel/…..

  • Kortere communicatielijntjes.

  • Efficiënter omgaan met onze tijd m.b.t. vergaderingen.

Hoe ziet die nieuwe structuur eruit? klik op afbeelding.

11-11-2020

Bordonthulling Jeugdprins Thomas

11-01-2020

Thuisresidentie Jeugdprins Thomas versierd

Voor de jongste telgen uit onze brouwersgatse gemeenschap is het belangrijk te weten waar onze jeugdprins Thomas dit seizoen zijn thuisresidentie heeft naast zijn "werk" residentie bij de Dommelstroom. We hebben hiervoor een klein uitstapje moeten maken, maar onze Jeugdprins Thomas heeft zijn bord mogen onthullen wat de zijn residentie sinds vandaag siert onder toeziend oog van alle (jeugdige) aanwezigen. Een gezellige goedverzorgde feestavond volgende tot de dag later!

DSC_0116_20200110_6972.JPG
DSC_0115_20200110_6971.JPG
DSC_0117_20200110_6973.JPG
DSC_0119_20200110_6975.JPG
IMG_1108.jpg

Bordonthulling Prins Heerlijk

04-01-2020

Thuisresidentie Prins Heerlijk versierd

Voor onze brouwersgatse gemeenschap is het belangrijk te weten waar onze Prins Heerlijk dit seizoen zijn thuisresidentie heeft naast zijn "werk" residentie bij Party centrum de Bommel. Om dat kenbaar te maken heeft Prins Heerlijk onder toeziend oog van vele onderdanen deze zaterdag een bord in zijn tuin onthuld. Het aftellen naar carnaval is nu echt begonnen!  

DSC_0004_20200104_6867.JPG
DSC_0007_20200104_6870.JPG
DSC_0034_20200104_6897_modified.jpg
DSC_0010_20200104_6873.JPG
DSC_0035_20200104_6898.JPG
IMG_1103.jpg

Een nieuw jaar is begonnen!

01-01-2020

Namens het bestuur 

wensen wij al onze leden, iedereen die carnaval een warm hart toedraagt, deze pagina bezoekt en alle anderen... een gezond, krachtig en carnavalesk nieuw jaar toe!!

gelukkig%202020-2_edited.jpg
31-12-2019

Knallend en oudjaar uit!                      

Prinsen van Striepersgat en Mulkgat schieten samen met Prins en Jeugdprins van Brouwersgat en alle adjudanten het oudjaar uit!

 

Dit jaar was het voor de eerste keer dat "Corsogemeenschap Dommeldal" de festiviteit "Valkenswaard Knalt!" organiseerde. Ze hebben stokje overgenomen van "CV.NL" die maar liefst 11 jaar deze festiviteit hebben georganiseerd en op de kaart gezet.  Applaus en dank hiervoor zijn op zijn plaats!  "CV.NL" bedankt voor het organiseren alle jaren van dit gezellige knalfestijn. 

"Corsogemeenschap Dommeldal" wensen wij veel succes en plezier met het organiseren van "Valkenswaard Knalt". De eerste editie was zeer geslaagd!!!

Traditie getrouw trapten de prinsen af en kon iedereen daarna er naar harte lust op los schieten onder het genot van een hapje en drankje.

Kleine dansgarde wint dansgarde toernooi 

15-12-2019

Winst voor onze kleine dansgarde op het toernooi van de Lichtstadnarren.

 

Onze kleine dansgarde heeft letterlijk hun beste beentje voor gezet en de 1e prijs gewonnen in Eindhoven bij de Lichtstadnarren. We feliciteren de kleine dansgarde met deze mooie prijs!

dansgarde 1e prijs-1.JPG
dansgarde 1e prijs-4.JPG

Dames van de Raad zingen uit volle borst!! 

Tijdens het Groot Striepersgat LiedjesFestival verraste de dames van de Raad het aanwezige publiek met een spetterend optreden!

Vanaf het moment dat de dames het podium betraden en de eerste tonen van het liedje werden in gezet, pakte ze het publiek in. Helemaal het vrolijke deuntje onder het refrein dat de zaal al snel mee kon zingen en dan ook deed! De dames hadden dan ook dik de Publieksprijs verdient, helaas ging deze naar de Hecto's. Voor ons waren het de toppers van de avond!  Wil je meegenieten van het spetterende optreden van onze dames, klik dan snel hieronder op de video. 

14-12-2019
bottom of page